28.08.2012
kl.00:15

Jeg sitter i forelesningsalen og ser rundt meg - Alle snakker, alle smiler og alle ler. Det virker som at alle har noen å snakke med. Mens jeg sitter alene. Uten noen form for aning for hva jeg skal si. Jeg føler meg tom for ord - og alle tanker former seg til en stor virvelvind og vil ikke formulere seg til en setning. Jeg er sjenert, og jeg er ikke stolt av det. Det er slitsomt å være den personen som alltid er passiv og ikke tør å rekke opp hånda for å si sin mening. Når vi er i grupper er det noe lettere for da kan jeg komme på tomannskontakt med noen og da blir det straks lettere. Saken er at det har gått en lang stund hvor vi ikke har vært i grupper - og vi starter med dette på onsdag.

Jeg har som sagt begynt på ny skole. Vi er ca 130 studenter i klassen min og jeg kjenner INGEN (vel - hun ene bor i leiligheten over meg, men utenom det kjenner jeg ingen) Så for meg er det nokså nytt - ikke bare det å komme i en så stor klasse på en stor skole - men også med den bakgrunn av å ikke kjenne noen. Sist jeg var helt ny i en klasse var i 6. klasse, men det var i en klasse med bare 20 stykker så det blir annerledes. Jeg håper at dagene vil hjelpe meg til å endelig bli kjent med noen, og i dag så jeg en endring. For jeg vet at jeg absolutt må jobbe med det selv for at det skal bli bedre. Idag ble jeg med en gruppe og snakket litt (ikke mye innspill, men det ble i allefall litt snakk!) Før vi fikk enda en oppgave hvor jeg var nokså passiv. Jeg kjente prikking på skuldra og snur meg. Det var en gjeng på tre gutter som spurde om jeg ikke ville være med de siden de hadde sett meg være alene. Jeg kan ikke takke dem nok for at de gjorde det. Det får meg til å føle at jeg ikke er usynlig og det hjelper meg veldig da jeg sliter veldig med å ta kontakt med noen selv. Jeg føler også det at når jeg går på en så stor skole føler jeg meg megaliten, og at alt er "for stort".

Hva kan jeg gjøre for at det skal bli bedre?
For det første vil jeg ta tiden til hjelp - og vente til onsdag da vi skal ha oppstartsseminar (kick-off) og da skal vi ha gruppeoppgaver. Jeg ser særlig frem til dette da jeg endelig kan få muligheten til å få sagt noe, og ikke minst er det mye lettere å bli kjent med noen i en mindre gruppe enn på en forelesning der 130 stykker deltar. Dessuten er disse de gruppene vi skal jobbe i gjennom hele semesteret så jeg tror dette skal gå bra til slutt. For dere vet jo hva de sier - Det løser seg for snille piker.


> Er du sjenert?
> Har du det samme problemet?

Celina Dyreng

28.08.2012 kl.00:20
Stå på, du er tøff :-) Det er godt gjort å vite hva du faktisk møter og enda klare å søke deg til noe så stort! Jeg synes du skal være stolt av deg selv :-)

Veronika

28.08.2012 kl.00:22
Celina Dyreng: Hehe, ja en må jo nestn vetta kån ska gjennom.. For det e itje så lett som n trudd det sku bli... Thanks (:

juneveronicaaa

28.08.2012 kl.00:23
Bra skrevet! Kjenner meg igjen i dette her ja..

LinnHegee :)

28.08.2012 kl.00:54
Ja & Ja.. ;o

Men stå på :D du klarer det nok skal du se :))

Krysser finga for deg ;)

Stein Erik

28.08.2012 kl.08:06
Du er på langt nær den eneste som har det sånn av de 130. Du ser dem bare ikke, akkurat som de ikke ser deg. Etter en stund vil du kanskje lese dette blogginnlegget igjen og da vil du kanskje le av det du har skrevet, for da er det nemlig ikke sånn lenger. Selvsagt blir du ikke kjent med alle, men etter hvert vil det danne seg små og større "klikker". Du er en person som er lett å like, så bare ta det med ro; det ordner seg garantert.

P.S. Ta en tur ut på byen, gå på studentkroa og kantina. Gjør student-ting!

Klem.

Siv-Eline

28.08.2012 kl.08:11
Vero mi <3

Du e sterk jenta mi, å detta her klare du! De væt è :)

Ta tak da du e på de små gruppæn å delta, og dessa gutæn som hjølpte dè, kanskje prøv å prat litt me døm, for døm virka som om døm ville bli kjent me dè :)

Lykke te jenta mi <3

Veronika

28.08.2012 kl.09:02
Stein Erik: Det e sant, e nok mange andre som e i såmmå båt som me. Å e væt det at me tia så vil detta løse se - sele da oss kjm i mindre gruppo for da har e mulehæt te å bli kjent me døm pån my ænklar måte! :)

Takk for det! Å e ska på bar te bar runde me faddergruppa tosdan så det vil vel hjølpe på :D

Klem^^

latediamant

28.08.2012 kl.15:14
Jøss, 130 elver! Hva slags skole går du på ? :O

Ranveig

28.08.2012 kl.15:48
Vet akkurat hva du snakker om, desverre..

Rune

28.08.2012 kl.15:57
Kjenner meg igjen der ja :/ Når jeg begynte på Skarnes VGS, prata nesten ikke med noen de første dagene.

Sjenert er noen jeg alltid kommer til å være desverre :/

thetruthofislam

28.08.2012 kl.16:05
sTÅ PÅ SØTA!

Lise Hansen

07.09.2012 kl.00:41
Du er så søt Veronica! Får så vondt av deg. Håper det går bedre nå :-( Er umulig godt å ha det slik! :(


Skriv en ny kommentar


Velkommen til min blogg! Tusen takk for at du valgte å stikke innom her, det hadde vært hyggelig om du ville legge igjen et spor før du drar igjen. Legg meg gjerne til som venn på blogg.no.


Siste innleggBloggdesign fra
hits